Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Reabilitare

Prezentarea proiectului

 

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional loan Slavici din municipiul Satu Mare" este finanţat din Fonduri Structurale în cadrul POR 2007-2013, Axa Prioritară 3 - „Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale " Domeniul major de intervenţie 3.4. - „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă".

Valoarea totală a proiectului este de 11.119.246,40 lei + TVA (2.098.212,26 lei) din care cofinanţarea municipiului Satu Mare este de 2% în cuantum de 222.384,93.

Obiectivul general al proiectului îl constituie reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare şi anume îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi dotarea unităţii şcolare în vederea asigurării unui proces educaţional la standarde europene. În acest sens îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi a dotărilor aferente vor contribui semnificativ la atigerea obiectivelor specifice privind asigurarea calităţii procesului in-structiv-educativ, precum şi a accesului la educaţie.

Obiectivul general al proiectului este în perfectă concordanţă cu domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă" urmărind atingerea indicatorilor de program ai Axei Prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", în cadrul POR 2007-2013.

Pornind de la nevoile reale ale învăţământului preuniversitar sătmărean, am identificat următoarele obiective specifice:

  • Reabilitarea şi modernizarea capitală a celor două clădiri A şi B, Sala de Sport aparţinătoare Colegiului Naţional „loan Slavici" din municipiul Satu Mare, prin renovarea interioară şi exterioară a clădirilor existente, prin recomparti-mentarea spaţiilor iniţiale, prin aplicarea unor măsuri privind eficienţa energetică a clădirilor existente, măsuri care vor spori confortul beneficiarilor şi vor conduce la păstrarea şi conservarea patrimoniului local.
  • Îmbunătăţirea desfăşurării procesului educaţional prin dotarea şi echiparea Colegiului Naţional „loan Slavici" din municipiul Satu Mare cu echipamente IT de ultimă generaţie, precum şi alte materiale didactice moderne având rolul de a eficientiza calitatea actului de învăţământ

 

Obiectivele specifice ale proiectului vor fi realizate prin derularea şi implementarea activităţilor prevăzute în cadrul proiectului, precum şi prin rezultatele scontate, contribuind astfel la creşterea rolului educaţional prin asigurarea accesului egal la educaţie şi facilitarea condiţiilor de învăţare prin modernizarea şi reabilitarea Colegiul Naţional „loan Slavici" din municipiul Satu Mare, fiind necesare investiţii majore în refacerea infrastructurii unităţii şcolare, precum şi dotarea acesteia cu echipamente IT şi echipamente didactice moderne.

Aceste intervenţii au ca scop păstrarea şi conservarea patrimoniului local, deoarece clădirile aferente Colegiului Naţional „loan Slavici" sunt declarate clădiri de patrimoniu categoria B, asigurând îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare a tuturor elevilor înscrişi la colegiu, astfel încât performanţele şcolare să crească.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional loan Slavici din municipiul Satu Mare" se derulează pe o perioadă de 24 luni din care 18 luni reprezintă execuţia lucrărilor.

Grupul ţintă este reprezentat de elevii şi profesorii care îşi desfăşoară activitatea curentă în cadrul Colegiului Naţional „loan Slavici" din municipiul Satu Mare, care vor beneficia de rezultatele proiectului.

 

Beneficiarii direcţi:

  • 825 elevi (49 la ciclul gimnazial şi 776 la ciclul liceal);
  • 69 cadrele didactice angajate profesori și învăţători
  • 6 personalul didactic auxiliar
  • 12 personal nedidactic

 

Activităţi derulate în cadrul proiectului:

  • Realizarea managementului de proiect;
  • Executarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotare a clădirilor A şi B , Sala de Sport aferente Colegiului Naţional loan Slavici;
  • Publicitate şi informare;
  • Monitorizarea şi evaluarea proiectului.

Examene ECDL

 

Colegiul Național „Ioan Slavici” este Centru de Testare Acreditat ECDL/ICDL

 

Ce este ECDL?

ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional. Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în peste 100 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare țară din lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL. Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

Cui se adresează certificările ECDL?

Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL. Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Mai multe detalii aici

Avantaje ECDL

  • Elevii care dețin Permisul ECDL PROFIL BAC își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.
  • Nivelul de competenţă digitală pe diploma de Bacalaureat va fi: • “utilizator avansat”, pentru candidaţii care au obţinut Permisul ECDL PROFIL START BAC • “utilizator experimentat”, pentru candidaţii care au obţinut Permisul ECDL PROFIL BAC
  • Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.
  • ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
  • Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități. În România, până în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti – CDIMM, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea București - Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS.
  • Un CV este 100% complet cu ECDL Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.
  • Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Modulele ECDL

module

Profilul ECDL

Profilul ECDL al candidatului începe să se creeze încă de la promovarea cu succes a unui singur modul ECDL. Fiecare modul ECDL poate fi combinat cu alte module astfel încât să satisfacă cerinţele personale sau profesionale ale candidatului.Profilul ECDL nu expiră şi poate fi dezvoltat continuu pe întreg parcursul vieţii.

Înscrierea

Vă puteţi înscrie în programul ECDL în orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de înregistrare şi achiziţionând apoi o Serie unică de înscriere ECDL. După înscrierea online în maxim 10 zile vă veţi prezenta la coordonatorul centrului de testare cu cartea de identitate pentru validarea înscrierii şi semnarea fisei de înscriere.

Durata obținerii certificării

Perioada de obținere a unei certificări ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenţă al fiecărui candidat şi de nevoia de a urma sau nu cursuri în vederea susţinerii acestor examene. Candidații nu au obligația de a urma un curs de pregătire înainte de a se înscrie în programul de certificare ECDL și de a susține examenele.

Certificarea ECDL

După promovarea tuturor examenelor aferente tipului de certificare ECDL ales, candidatul solicită Permisul ECDL corespunzător către centrul de testare ECDL unde a finalizat examenele. Permisul ECDL este valabil pe o perioadă nedeterminată. Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica contactând direct ECDL ROMANIA la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Alegeţi certificarea ECDL de care aveţi nevoie și intraţi în programul internațional de certificare a competențelor digitale!

 

Date de Contact Centru de Testare Acreditat ECDL

Examinatori autorizați:

prof. Arsu Gabriel – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Lőkös Annamária – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Matyas Luminița – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Nește Sanda Zoia – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Popescu Călin – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Coordonator de centru ECDL: Matyas Luminița, telefon 0744247109

Reprezentant centru, prof. dr. Alina-Georgeta Dragoș

Radio CNIS

 

 

 

Cândva, nu cu atât de mult timp în urmă, voci tinere și vesele erau tot ceea ce puteai auzi în pauze. Acum avem și muzică pentru că, așa cum spunea cineva, omul a făcut muzica, iar muzica l-a făcut fericit. Voci tinere și vesele, pe fond muzical.
Începând cu decembrie 2007, Radio CNIS emite în fiecare pauză, strecurând printre acorduri Minutul de știri, promouri la diferite campanii ale școlii sau unele care ne amintesc de evenimente importante, naționale și din lume.

 

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ne găsiți și pe facebook

Acum puteti face si dedicatii

 

În anul școlar 2021-2022 echipa Radio CNIS este formată din:

  • Jennifer Boboi, „Vocea radioului” - XII B;
  • Alexandru Bondrea, DJ - XII B;
  • Emanuela Deac, DJ - XI D;
  • Andrea Gogota, DJ - XII B;
  • David Sălăjan, DJ - X B;
  • Alexandra Ududec, DJ - X B;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator.

 

Echipa 2020-2021:

  • Jennifer Boboi, „Vocea radioului” - XI B;
  • Alexandru Bondrea, DJ - XI B;
  • Emanuela Deac, DJ - X D;
  • Adrian Fănățan, DJ - IX D;
  • Andrea Gogota, DJ - XI B;
  • Andrea Marton, prezentatoare de știri - XII D;
  • Alexandra Ududec, DJ - IX B;
  • Emilia Visky, DJ - XII E;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator.

 

Echipa 2019-2020:

  • Jennifer Boboi, „Vocea radioului” - X B;
  • Alexandru Bondrea, DJ - X C;
  • Andrea Gogota, DJ - X B;
  • Arianna Lucuț, DJ - XII C;
  • Andrei Lung, DJ și realizator spoturi audio - XII C;
  • Andrea Marton, prezentatoare de știri - XI D;
  • Adriana Tărcan, DJ - XII C;
  • Emilia Visky, DJ - XI E;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator.

 

Echipa 2018-2019:

  • Cristina Ardelean, DJ - XII D;
  • Andrei Lung, DJ și realizator spoturi audio - XI C;
  • Alex Supuran, DJ - X B;
  • Daria Șerban, DJ - XI C;
  • Adriana Tărcan, DJ și „Vocea radioului” - XI C;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator.

 

Echipa 2016-2018:

  • Cristina Ardelean, DJ - X D;
  • Tamas Asztalos, DJ - XI D;
  • Florentina Chiș, DJ - XI D;
  • Narcisa Costescu, DJ - XI B;
  • Andreea Coțan, DJ - X C;
  • Tamas Dobray, DJ-rezervă - XI D;
  • Andrei Marchiș, DJ-rezervă - XI C
  • Andreea Maroșan, DJ-rezervă - X C;
  • Greta Peter, prezentatoare de știri - XI G;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator;
  • coolOvidiu Matioc - Radio Transilvania, consultant.

 

Echipa 2015-2016:

  • Cristina Ardelean, DJ - IX D;
  • Tamas Asztalos, DJ - X D;
  • Florentina Chiș, DJ - X D;
  • Narcisa Costescu, DJ - X B;
  • Andreea Coțan, DJ - IX C;
  • Tamas Dobray, DJ-rezervă - X D;
  • Delia Gabor, prezentatoare de știri - XII A;
  • Matyas Mehes, DJ-rezervă - XII D;
  • Greta Peter, prezentatoare de știri - X G;
  • Andrei Pintea, DJ - XII A;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator;
  • coolOvidiu Chilințan, consultant.

 

Echipa 2014-2015:

  • Greta Peter, DJ - IX G;
  • Florentina Chiș, DJ - IX D;
  • Andrei Pintea, DJ - XI A;
  • Tamas Dobray, DJ - IX D;
  • Corina Achim, „vocea radioului” - XII H;
  • Delia Gabor, prezentatoare de știri - XI A;
  • Andreea Mureșan, prezentatoare de știri - IX G;
  • Narcisa Costescu, prezentatoare de știri - IX B;
  • Matyas Mehes, DJ-rezervă - XI D;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator
  • coolOvidiu Chilințan - Radio Unu, consultant.

 

Echipa 2013-2014:

  • Emil Ardelean, DJ - XI D;
  • Andrei Pintea, DJ - X A;
  • Diana Tulba, DJ - XI E;
  • Corina Achim, prezentatoare de știri și „vocea radioului” - XI H;
  • Delia Gabor, prezentatoare de știri - X A;
  • Cristian Torja, DJ-rezervă - XI D;
  • Daniel Hamza, designer logo - IX D;
  • inf. Romeo Farcău - suport tehnic;
  • prof. Ioana Văsuț - coordonator.

Examene Cambridge

Centrul Închis de Examene Cambridge din cadrul Colegiului Naţional „Ioan Slavici” intră în al 14-lea an de existență odată cu sesiunea iunie 2022 și funcționează pe lângă Consiliul Britanic din Cluj-Napoca. În cele 30 sesiuni desfășurate până în prezent peste 1250 de candidați au susținut un examen Cambridge English: Key (KET), Cambridge English: Preliminary (PET), Cambridge English: First (FCE) sau Cambridge English: Advanced (CAE) în varianta clasică - pe hârtie, sau în varianta pe calculator, dovedind interesul sătmărenilor pentru studiul limbii engleze.

Examenele Cambridge sunt susținute mai ales de elevi de liceu, care își pot echivala Certificatul Cambridge cu proba de Competență lingvistică din cadrul Bacalaureatului sau îl pot utiliza pentru a aplica la o instituție de învățământ superior de peste hotare. Începând cu anul școlar 2014 - 2015 examenele Cambridge KET (A2) și PET (B1) sunt echivalate cu examenul de admitere în clase cu profil bilingv pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Examenele Cambridge nu se adresează însă doar persoanelor de vârstă şcolară, ci tuturor celor care au nevoie de un certificat de competenţă lingvistică recunoscut în întreaga lume, cu o reputație clădită în mai bine de 100 de ani. Pentru cei care doresc certificatul Cambridge în cel mai scurt timp posibil, soluția este varianta de examen KET, PET, FCE sau CAE pe calculator (computer based), unde rezultatele sunt eliberate după doar trei săptămâni, iar diplomele pot fi ridicate după aproximativ 5 săptămâni de la data susţinerii examenului.

 

 In  anul 2025 examenele Cambridge sunt planificate după cum urmează:

  •  Exam

    Format

     Entry closing date & Special Arrangements

     Exam date

    Speaking windows

    Online Results

    Certificates (collection date)

    Price standard (RON)

    KET/PETfSch

            computer-based

     

                10 February 2025

     

             8 March 2025

     

                    TBC

     

                     TBC

     

    TBC

    485/590

    CAE

            computer-based

     

                31 March 2025

     

             3 May 2025

     

                    TBC

     

                     TBC

     

    TBC

    835

    FCEfSch

            computer-based

     

                24 February 2025

     

            12 April 2025

     

                    TBC

     

                     TBC

     

    TBC

    820

 

   

Mai multe

 

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda