Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Cum să devii SAVANT?

„Studiind, învățând, cercetând, experimentând, gândind, visând!”

 

Joi ,19 noiembrie , cu ocazia „Săptămânii Educației Globale”, clasele „înfrățite” a IX-a A și a XI-a A, profil științele naturii, au realizat un proiect comun, referitor la biografia din tinerețe a unor savanți renumiți, punându-se accent pe studiile pe care aceștia le-au urmat în perioada de început, de formare științifică. Prezentările PowerPoint au avut scopul de a ne arăta și accentua imensa importanță a educației și a studiului în viața marilor biologi și fizicieni ai Terrei.

Împreună cu doamna dirigintă, Monica Pădureanu, profesoară de biologie și cu doamna profesoară de fizică, Camelia Ruba, diriginta clasei a XI-a A, ne-am întâlnit cu toții în laboratorul de biologie, iar după câteva minute de socializare între clase, proiectul având în același timp și acest scop, am început să privim cu toții atenți și curioși către roadele muncii elevilor din cele două clase, care s-au străduit să surprindă doar acele părți legate de imensa influență a studiului în viața unor mari genii ca: George Emil Palade, Grigore Antipa, Ion Cantacuzino, Victor Babeș, Charles Darwin, James Prescott Joule, Isaac Newton și mulți alții.

În urma desfășurării acestui proiect sunt sigură că mulți dintre noi am învățat că „nu pică nimic din cer”, ci totul constă în foarte multă muncă, ambiție și perseverență. Totodată am aflat și o mulțime de lucruri noi și interesante și ne-am simțit minunat, noi, „bobocii”, în prezența colegilor noștri mai mari din clasa a XI-a, cărora le mulțumim pentru ospitalitate și bomboane și îi felicităm pentru plantarea puieților de pin din curtea școlii.

Andreea Dron, cls. A IX-a A

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda