Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Examene ECDL

 

Colegiul Național „Ioan Slavici” este Centru de Testare Acreditat ECDL/ICDL

 

Ce este ECDL?

ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional. Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în peste 100 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare țară din lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL. Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

Cui se adresează certificările ECDL?

Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL. Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Mai multe detalii aici

Avantaje ECDL

  • Elevii care dețin Permisul ECDL PROFIL BAC își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.
  • Nivelul de competenţă digitală pe diploma de Bacalaureat va fi: • “utilizator avansat”, pentru candidaţii care au obţinut Permisul ECDL PROFIL START BAC • “utilizator experimentat”, pentru candidaţii care au obţinut Permisul ECDL PROFIL BAC
  • Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.
  • ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
  • Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități. În România, până în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti – CDIMM, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea București - Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS.
  • Un CV este 100% complet cu ECDL Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.
  • Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Modulele ECDL

module

Profilul ECDL

Profilul ECDL al candidatului începe să se creeze încă de la promovarea cu succes a unui singur modul ECDL. Fiecare modul ECDL poate fi combinat cu alte module astfel încât să satisfacă cerinţele personale sau profesionale ale candidatului.Profilul ECDL nu expiră şi poate fi dezvoltat continuu pe întreg parcursul vieţii.

Înscrierea

Vă puteţi înscrie în programul ECDL în orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de înregistrare şi achiziţionând apoi o Serie unică de înscriere ECDL. După înscrierea online în maxim 10 zile vă veţi prezenta la coordonatorul centrului de testare cu cartea de identitate pentru validarea înscrierii şi semnarea fisei de înscriere.

Durata obținerii certificării

Perioada de obținere a unei certificări ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenţă al fiecărui candidat şi de nevoia de a urma sau nu cursuri în vederea susţinerii acestor examene. Candidații nu au obligația de a urma un curs de pregătire înainte de a se înscrie în programul de certificare ECDL și de a susține examenele.

Certificarea ECDL

După promovarea tuturor examenelor aferente tipului de certificare ECDL ales, candidatul solicită Permisul ECDL corespunzător către centrul de testare ECDL unde a finalizat examenele. Permisul ECDL este valabil pe o perioadă nedeterminată. Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica contactând direct ECDL ROMANIA la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Alegeţi certificarea ECDL de care aveţi nevoie și intraţi în programul internațional de certificare a competențelor digitale!

 

Date de Contact Centru de Testare Acreditat ECDL

Examinatori autorizați:

prof. Arsu Gabriel – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Lőkös Annamária – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Matyas Luminița – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Nește Sanda Zoia – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

prof. Popescu Călin – e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Coordonator de centru ECDL: Matyas Luminița, telefon 0744247109

Reprezentant centru, prof. dr. Alina-Georgeta Dragoș

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda