Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Scriitori francofoni în devenire – „Primăvara Scrisului” ediția 2016

Vineri, 20 mai 2016, la Colegiul Național "Ioan Slavici” s-au întâmplat o mulțime de lucruri frumoase, printre care și încheierea ediției 2015-2016 a concursului de creație în limba franceză "Le Printemps de l’écriture".


Cu o tradiție de peste 20 de ani, acest concurs se adresează tuturor elevilor francofoni din liceele sătmărene, oferindu-le tinerilor talentați în ale scrisului ocazia de a se exprima în frumoasa limbă a lui Voltaire, dar și de a face schimb de experiență cu elevi francezi în cadrul vizitelor organizate anual, alternativ, la Valence și la Satu Mare, delegațiile care beneficiază de aceste sejururi fiind formate din elevii câștigători, în special, și profesorii implicați în proiect.
Dacă la început concursul presupunea crearea, redactarea și trimiterea textelor scrise de elevii români spre jurizare la licee din Valence, Franța, începând cu anul 2013 concursul se desfășoară și în licee partenere din Valence, astfel că jurii formate din elevi de la Colegiile ”Ioan Slavici” și ”Doamna Stanca” au ales anul acesta 11 laureați din rândurile elevilor francezi.

r1

Delegația franceză la Satu Mare și 6 dintre câștigătorii ediției 2016


Regulamentul ediției 2016 prevedea redactearea unui text cu tema ”obiecte”, sub forma unei povestiri, a unei poezii, a unei scrisori sau a unui eseu. În total, 85 de texte au fost analizate de către jurii formate din elevi și profesori francezi, care au desemnat 11 laureați dintre cei peste 70 de participanți, aceștia fiind: Stanciu Andreea X C și Laura Menegon - Colegiul Național „Doamna Stanca”, Georgiana Negrea - Liceul Teoretic Negrești-Oaș, Roxana Berki XI G, Horge Roxana IX A, Malancaș Anamaria X B, Ardelean Patricia XII E, Dan Anamaria IX E, Nagy Alexandra X D, Szabo Tomi XII A și Tămășan Andrada X D – Colegiul Național ”Ioan Slavici”.

r2

Dl. Gilbert Descours a înmânat diplomele câștigătorilor


Felicitări tuturor elevilor participanți, dar și profesorilor care i-au îndrumat: Silvia Ardelean, Ramona Vagner, Adriana Chioreanu, Adina Ciupac, Mirela Rusu, Cristina Durău, Mariana Molnar, Roxana Groza. De asemena, lansăm deja invitația de a participa și la ediția 2016-2017 a concursului, un detaliu demn de a fi amintit fiind faptul că atât câștigătorii ediției 2015-2016, cât și cei care vor câștiga în ediția viitoare vor forma grupul care va beneficia de sejurul la Valence, în primăvara lui 2017.

Coordonator proiect ”Primăvara Scrisului”,
Prof. Ramona Vagner

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda