Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Dăruind, aduci bucurie

Este minunat să fii mereu prezent printre oameni cu inima şi sufletul, să-i ajuţi necondiţionat acolo unde este nevoie. Atunci când dăruieşti iubire, primeşti iubire, când respecţi, eşti respectat. Toate aceste valori pot fi cultivate în conştiinţa copiilor prin participarea directă la acţiuni. Piatra de încercare a omeniei e fapta bună, căci omenia nu se manifestă în vorbe ci în fapte. Astfel, în cadrul proiectului educaţional "Dăruind, aduci bucurie..." elevii clasei a XII-a H sub îndrumarea prof. Adela Filip au plecat de la premisa că vor putea face un lucru util, dar şi plăcut, organizând săptămâna trecută spectacolul caritabil "Feerie de iarnă" cu momente create, susţinute şi prezentate de elevii de la profilul pedagogic. Donaţiile strânse în cadrul acestui spectacol au fost direcţionate spre copiii defavorizaţi. În acest sens, miercuri, 10 decembrie, elevii din această clasă au fost mesagerii lui Moş Crăciun la Creşa Socială "Prichindel", dăruind cu drag dulciuri, fructe, lapte praf şi jucării. Bucuria cea mai mare a celor 16 copii cu vârste între 1-3 ani a fost când elevii mai mare le-au citit poveşti de Crăciun şi le-au cântat colinde. Joi, 11 decembrie, elevii Colegiului s-au întâlnit cu cei 23 de copii de la Centrul de Plasament "Diana", dăruindu-le pachete cu dulciuri, cărţi de literatură şi reviste de specialitate. Cadourile oferite au adus zâmbete pe chipurile copiilor, iar pe noi această răsplată ne-a bucurat şi ne-a făcut să simţim că voluntariatul este cea mai înălţălţătoare activitate. A trezi şi a dezvolta spiritul voluntariatului la copii, a cultiva valorile lui ar putea fi una din sarcinile de seamă ale profesorilor, un spirit care transformă valorile sociale în principii de conduită personală. Prin aceste activităţi elevii pot înţelege că valoarea unui om rezidă în ceea ce este capabil să dea şi nu în ceea ce este el capabil să primească.

 

prof. Adela Filip

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda