Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Natura în știință și artă

 

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Educației”, la nivelul catedrei de Științe s-a desfășurat activitatea „Natura în știință și artă”, o activitate interdisciplinară, chiar având o notă de transdisciplinaritate, prin care ne-am propus să trezim interesul elevilor spre acest tip de abordare a unei teme care îi preocupă și pe care o studiază „trunchiat” la mai multe discipline. Am ales o astfel de temă pentru a oferi elevilor ocazia să depășească unele bariere pe care le întâmpină când trebuie să „contopească” noțiunile învățate la diferite discipline.

La această activitate au participat clasa a IX-a A, însoțiți de doamna dirigintă Monica Pădureanu, și clasa a XI-a C, împreună cu doamna dirigintă Camelia Rațiu.

În ultimii ani, cercetătorii şi inginerii s-au lăsat literalmente învăţaţi de plante şi de animale. În dorinţa de a inventa lucruri noi şi de a îmbunătăţi performanţele celor deja existente, ei studiază şi încearcă să copieze diverse caracteristici ale organismelor vii. Pornind de la acest lucru, elevilor li s-a propus să caute și să realizeze niște postere, format A4, care să pună în evidență utilizarea unor modele din natură în știință și artă.

A fost o activitate apreciată de elevi, care s-au întrecut în a găsi cele mai reprezentative modele din natură folosite în știință, tehnică, dar și în artă. Lucrările realizate de elevi au fost expuse pe holul corpului A al colegiului.

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda